Nieuws

Maak nu kans op een Boekenbon van €15,- en verras je kleinkind voor de zomervakantie met een boek!

Lees meer >

Vandaag zijn De Nationale Voorleesdagen 2021 begonnen! Thuis, online en op de noodopvang wordt door het hele land aan peuters en kleuters voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: Coco kan het! (Loes Riphagen - Gottmer).

Lees meer >

Onze ambassadeur Karin Bloemen zit in de jury van het BoekStart Babyboekje van het Jaar. Want ook al is je kleinkind misschien pas een paar maanden oud, met voorlezen kan je niet vroeg genoeg beginnen!

Lees meer >

Veel grootouders lezen voor uit boeken die ze vroeger ook aan hun eigen kinderen hebben voorgelezen. En dat is geweldig! Maar er verschijnen ook ieder jaar prachtige nieuwe kinderboeken...

Lees meer >

Sinds de uitbraak van het Coronavirus zien kleinkinderen hun opa en oma bijna niet meer, of in ieder geval een stuk minder... Dat betekent echter niet dat er niet meer voorgelezen kan worden!

Lees meer >

De aftrap van de campagne 'Lees voort!' in de Amsterdamse Hortus was een groot succes. Ambassadeurs Janny van der Heijden, Noraly Beijer, Karin Bloemen, Jack van Gelder en Hans Kazàn waren aanwezig...

Lees meer >

In opdracht van de Leescoalitie voerde GfK onderzoek uit naar (de invloed van) de betrokkenheid van grootouders bij de leesopvoeding van hun kleinkinderen.

Lees meer >

Op donderdag 20 februari wordt Lees voort! afgetrapt in de Hortus Amsterdam. Op die dag mogen alle opa’s en oma’s op vertoon van hun kleinkind gratis naar binnen én krijgen ze een passend boek cadeau uit handen van een bekende grootouder.

Lees meer >