De Nationale Voorleesdagen van start!

Vandaag zijn De Nationale Voorleesdagen 2021 begonnen! Thuis, online en op de noodopvang wordt door het hele land aan peuters en kleuters voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: Coco kan het! (Loes Riphagen – Gottmer). Onder anderen H.K.H. Prinses Laurentien, Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, burgemeester Aboutaleb en minister Arie Slob zetten zich dit jaar (online) in om aan te tonen hoe belangrijk voorlezen is.

Ook voor grootouders een mooi moment om weer eens voor te lezen, of een prentenboek cadeau te doen. Misschien kan het niet met de kinderen op schoot, maar gelukkig kan het ook anders. Onze ambassadeurs Janny van der Heijden, Hans Kazan en Noraly Beyer gaven al eens het goede voorbeeld.

Voorlezen in meertalige gezinnen
Steeds meer kinderen worden in een andere thuistaal opgevoed. In Nederland wonen ruim 2,5 miljoen mensen die naast het Nederlands met een andere taal zijn opgegroeid. En dat aantal zal de komende decennia alleen maar toenemen.

Om ook meertalige kinderen en hun (groot)ouders bij De Nationale Voorleesdagen te betrekken biedt de Leescoalitie vertalingen van het prentenboek aan in hetTurks, Arabisch en Pools in een speciaal miniboekje. Dit boekje is gratis op te halen in bibliotheken en te gebruiken naast het grote prentenboek. Kijk hier voor meer informatie.