Karin Bloemen

“Ik vind het heel belangrijk dat kinderen leren lezen, omdat ze via boeken een wereld kunnen ontdekken die ze anders nooit zullen kennen. Een wereld die veel groter en fantasievoller is dan de werkelijkheid waar ze in leven.

Door voorlezen kunnen kinderen ervaren hoe leuk boeken zijn. De kleuring van de stem die gepaard gaat met het voorlezen maakt dat het plezier van lezen ervaren wordt op een fysieke manier. En kinderen doen nou eenmaal graag de volwassenen na… Door samen te praten over een boek dat je gelezen hebt krijg je inzicht in je eigen gedachtengoed en ook in dat van de ander.”

Tip in tijden van corona

Karin is is december voor het eerst oma geworden, haar kleindochter is nu 4 maanden oud. Een goed moment om te beginnen met voorlezen en samen boekjes te ontdekken. Dat kan nu natuurlijk even niet in elkaars nabijheid. Maar ook via Skype is er gelukkig veel mogelijk: baby’s zijn dol op contrasten, kleuren en geluiden. Laat een plaatje zien, benoem wat er te zien is en maak bijpassende geluiden of zing een liedje!